Innlandet fylkeskommune jobber for et inkluderende arbeidsliv. Manglende kompetanse er et hinder for deltakelse og inkludering i arbeids- og samfunnsliv.
Kunnskap og kompetanse er nødvendige forutsetninger for å finne løsninger på dagens og framtidens samfunnsendringer. For å ha høy sysselsetting må vi ha gode systemer innenfor:
- Transport
- Utdanning på alle nivåer
- Virkemiddelapparat
- Digital infrastruktur som bredbånd
Infrastrukturen må legges til rette slik at næringslivet kan øke sin konkurranseevne. Transporten innenfor næringslivet innebærer forflytning av varer, utstyr og avfall langs veg og bane, inn til landet, ut av landet, til, gjennom og i byer/tettsteder.
Vi skal arbeide for effektive, trafikksikre, klimavennlige og fremkommelige løsninger langs veg og bane og en framtidsrettet bylogistikk.
Innlandet fylkeskommune tilbyr videregående opplæring over hele fylket ved 23 videregående skoler og læreplasser i en lang rekke fag både i offentlig sektor og i private bedrifter.
Fylkeskommunen har også tilbud om videregående opplæring for voksne og flere studier ved Fagskolen i Innlandet. Det er også et bredt tilbud innen høyere utdanning ved Høgskolen i Innlandet og NTNU, samt ulike desentraliserte studier.
Tiltak
Utvikling av fylkeskommunens opplæringstilbud skjer i tett samarbeid med arbeidsliv for å sikre et relevant og oppdatert tilbud.
Innlandet fylkeskommune skal videreutvikle etablereropplæring og kompetanseheving i samarbeid med de rette miljøene. Slik bidrar vi til sysselsetting og arbeidsplassutvikling for hele fylket.
Det fins forskjellige søkbare ordninger og program i regi av Innlandet fylkeskommune, for eksempel:
Tilskuddsordninger for næringsutvikling