Bærekraft gjennom kunst, kreativitet og entreprenørskap
Skaperglede, kreativitet og evnen til å tenke utenfor boksen er fundamentale for overgangen til et mer bærekraftig samfunn.
Evnene utvikles blant annet gjennom fordypning i utøvende kunst-, kultur og håndverksfag. Innlandet fylkeskommune tilbyr dette gjennom utdanningsprogrammene Musikk, dans og drama, Kunst, design og arkitektur og Håndverk, design og produktutvikling.
Den kulturelle skolesekken
Den kulturelle skolesekken (DKS) skal sikre at alle elever i grunnskolen og i videregående opplæringen får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen, uavhengig av bosted, kjønn og sosioøkonomisk bakgrunn. Det er i snitt 2,7 kunstmøter per elev per år.
Den kulturelle skolesekken Innlandet
Kunst i skolebygg og uteområder
Ved bygging og rehabilitering av fylkeskommunale bygg skal det avsettes 1,5 % av entreprisekostnaden til kunst. Ordningen skal legge til rette for kunst som forholder seg aktivt til sine omgivelser
Ungt Entreprenørskap Innlandet
Innlandet fylkeskommune har et nært samarbeid med Ungt Entreprenørskap Innlandet. Ungt Entreprenørskap Innlandet skal løfte entreprenørskapet, kreativiteten og skapergleden hos ungdom på videregående opplæring.
Ungt Entreprenørskap Innlandet
Bærekraft som del av timeplanen
Innlandet fylkeskommune jobber aktivt med å sikre elever kompetanse som fremmer bærekraftig utvikling på tvers av studieretninger.
Fagfornyelsen
Høsten 2020 ble det innført nye læreplaner i skolen. Utgangspunktet for de nye læreplanene er at flere fag skal være mer praktiske og utforskende. De nye læreplanene skal gi elevene et bedre grunnlag for å reflektere, være kritiske, skapende, utforskende og kreative.
Bærekraft og entreprenørskap
I prosjektet Bærekraft og entreprenørskap i videregående opplæring styrkes opplæringen innenfor bærekraft, entreprenørskap og innovasjon. Dette er et samarbeidsprosjekt med blant annet Grønn pilotskole Lena-Valle videregående skole, Klimalaben på Otta og Vitensenteret Innlandet.
På Vitensenteret Innlandet kan fylkeskommunens elever blant annet få opplæring i matematikk, biologi, entreprenørskap og andre pedagogiske programmer.
Klimalaben
Vitensenteret Innlandet
Bioøkonomi
Omstillingen fra oljebasert økonomi til en verdiskaping basert på biologiske ressurser gir nye og rike muligheter for Innlandet. I videregående opplæring jobbes det med å sikre relevant og attraktiv utdanning innen bioøkonomi.
Det er en felles bioøkonomistrategi for Innlandet. Strategien har som mål å legge til rette for økt verdiskaping, flere arbeidsplasser og økt konkurransekraft i de biologiske verdikjedene.
Bioøkonomistrategien for Innlandet 2017-2024